Haukiniemen kaukalo 50 vuotta

Haukiniemen kaukalolla vietettiin sunnuntaina 29.1.2017 vastikään uudistetun jääkiekkokaukalon avajaisia ja juhlistettiin kaukalon 50-vuotista taivalta. Paikalle oli kerääntynyt runsas joukko juhlakansaa läheltä ja kaukaa. Makkara, munkit ja muut kioskiherkut tekivät kauppansa. Tapahtuman juonsi sujuvasti ja ammattitaitoisesti Ossi Tynkkynen.

Tilaisuuden avannut Hakan puheenjohtaja Olli Loikkanen loi juhlapuheessaan katsauksen kaukalon eri vaiheisiin ja haukiniemeläisen jääurheilun historiaan. Loikkanen muistutti, että myös tulevaisuus näyttää valoisalta: uusi sukupolvi kiekkotaitureita on kypsymässä. Sylvi Taskinen muisteli omassa tervehdyksessään Hakan perustamisen alkuaikoja ja kiitteli Hakan merkitystä kyläläisten liikuttajana.

Uudistetun kaukalon avausottelussa Hakan johtokunta sai vastaansa kylien junioreista kootun joukkueen. Tiukkaakin tiukemman kamppailun veivät lopulta nimiinsä juniorit lukemin 8-7. Vuoden ahkerimpana junioriharjoittelijana tilaisuudessa palkittiin Joonatan Saariniva.

Vuoden talkoolaisen palkinto puolestaan meni Mika Saarinivalle. Mikan ja muiden talkoolaisten ansiosta kaukalo on niin loistavassa kunnossa kuin se on. Menneen kesän ja syksyn aikana kaukalon pohjan, ympäristön ja huoltorakennusten kunnostamiseksi tehtiin 400 mies- ja 70 konetyötuntia. Tänä talvena talkootunteja kaukalon kunnossapitämiseksi on kertynyt lähes 300 lisää.

Tapahtumaan oman panoksensa antoi Mestis-seura SaPKo, josta paikalla oli toimitusjohtaja Petri Karppasen ja valmentaja Jarmo Myllyksen lisäksi useita pelaajia. Tilaisuudessa myös huutokaupattiin SaPKon Hakalle lahjoittama komposiittimaila ja jaettiin suuren suosion saavuttaneen tarkkuuslaukauskilpailun parhaille lippuja SaPKon peliin.

Juhlan päätteeksi vauhtiin pääsi lasten viikoittainen pipolätkävuoro, joka keräsi totutusti kaukaloon kymmenittäin tulevia kiekkotähtiä. Tällä kertaa ohjaajana toimi maailmanmestari Myllys. 


Puheenjohtaja äänessä.

Junnut lämmittelevät.

Juniorit kukistivat johtokunnan niukasti juhlaottelussa.

Vauhtia riitti myös pipolätkässä.

Yleisöä pakkautui kaukalon reunalle tungokseksi asti.

Juhlakansa nautti tapahtumasta ja kioskin antimista täysillä.