Kaukaloremontti 2016

Haukiniemen kaukalon kunnostusta jatkettiin kesällä 2016. Kesän ja syksyn aikana kaukalon pohjan, ympäristön ja huoltorakennusten kunnostamiseksi tehtiin 400 mies- ja 70 konetyötuntia.

Talkoilla 1990-luvun alkupuolella rakennettu pukukoppi hilattiin kaukalon sivulle. Vapaaehtoinen kenttämestari Mika Saariniva suunnitteli lisärakennuksen pukukopin kylkeen, ja Pekka Pehkonen siirsi suunnitelman paperille. Lisärakennuksen vamistuttua kaukalonhoitotarvikkeet ja Hakan muu hajallaan sijainnut irtaimisto on nyt saatu kerättyä samaan säilytyspaikkaan.

Myös kaukalon pohja uudistettiin. Laserintarkalla pohjantasauksella pyritään helpottamaan alkujäädytystä ja jääkauden jatkuminen pidempään keväällä. Tasainen pohja mahdollistaa kaukalon käytön myös kesäisin: tennistaiturit ja lentopallohakkurit voivat harrastaa lajiaan keskellä kylää. Pimeinä syysiltoina jalkapalloakin näkee pelailla kaukalolla paremmin kuin Hiesun kentällä.

Rakentamista johti Mika S. apunaan ammattirakentajat Jouko K., Leo P., Juha S., Pekka P., Jukka L. ja käytännön opettama tukijoukko Erkki V., Kalle K., Matti P., Ossi T., Aimo K., Mikko R., Mikael R., Olli L. ja Juuso L. Kuljetushommissa olivat apuna Kari M. ja Jussi P., muonituksessa Aila S., Eira K. ja Ritva L. Talkooapunsa antoivat myös Oskari, Joonatan, Aleksi ja Jesse.

Remontin puutavarat toimitti Puutavaraliike Luukkainen ja maa-ainekset Kari Malmstedt. Kaupungin liikuntatoimi hoiti rakennuksen sähköasennustyöt. Haka hankki Piällysmies ry:n kautta hankerahoitusta rakennusprojektiin, kaukalon pohjan tasaamiseen ja luistintenteroituskoneen hankkimiseen.